Frukostseminarium 17/10 Svenskarnas nyhetskonsumtion – Stor svensk studie

Laddar Karta...

Frukostseminarium 17/10 Svenskarnas nyhetskonsumtion – Stor svensk studie

Tid:
17 oktober
08:10 - 09:15

Inom ramen för projektet ”Framtidens journalistik i en digital mediemarknad” genomförde Nepa hösten 2016 en studie där ca 40 000 konsumenters nyhetskonsumtion på webben analyserades tillsammans med attityder till medier och nyheter via en enkätstudie med 4 000 respondenter.

 Ett av resultaten som har fått mycket uppmärksamhet, är att de nyhetskonsumenter som är mest aktiva i sociala medier också litar minst på traditionella medier. Fler resultat från studien kommer Thomas Berthelsen och Johan Lindén att presentera på detta seminarium. De kommer också berätta om vilka metodologiska utmaningar de hade med att kombinera beteendedata (webben) med attityddata (enkätsvar).

Seminariet anordnas av SMUF, ett nätverk för marknadsanalys. Nu ger vi dig som arbetar med marknadsinsikter och marknadsanalys en möjlighet att ta del av det erfarenhets- och kunskapsutbyte som vi erbjuder våra medlemmar. Kom kostnadsfritt på vårt seminarium, så får du träffa oss på SMUF och samtidigt ta del av ett intressant seminarium.

Thomas Berthelsen är Head of Research & Development på Nepa
Johan Lindén är projektledare för Framtidens journalistik och rådgivare åt SVT:s ledning

Framtidens Journalistik i en digital mediemarknad är ett projekt där 18 stycken press-, radio- och tv-bolag samverkar, trots olika ägar- och  finansieringsformer. Det gemensamma är strävan att skapa nya möjligheter för den svenska nyhetsjournalistiken i en digital global kontext.

 Välkomna!

Pris:                                       Kostnadsfritt för alla som vill stifta bekantskap med SMUF
Plats:                                     Postmuseum, Lilla Nygatan 6
Tid:                                        Frukost serveras kl 8.10, föreläsningen börjar kl 8.30 och är slut senast kl 9.15
Anmälan:                              Anmäl dig här
Sista anmälan:                     Onsdag 11:e oktober 2017